14 febr. Concert: Verlicht mijn herinnering

Aan veel muziek zijn herinneringen verbonden. Muziek bereikt de geest op een bijzondere manier. Zij roept emoties op en brengt gevoelens van vroeger weer naar boven. Bij dementerende ouderen vervaagt iedere dag opnieuw een herinnering. Gebleken is dat muziek oude herinneringen weer op kan roepen. Soms kan muziek er voor zorgen dat dementerende ouderen weer even de vergeten herinneringen bereiken!

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) streeft er naar om ieder jaar een ‘Bijzonder Concert’ ten gehore te brengen. ‘Bijzonder’ omdat het voor een speciale doelgroep wordt gespeeld, voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar een concert te gaan. Afgelopen jaren is er al gespeeld voor blinde kinderen, autistische kinderen en dove kinderen. Muziek is immers voor iedereen!

Dit jaar zal het NSO ‘Verlicht mijn herinnering’ spelen voor mensen met (een vorm van) dementie. In samenwerking met Innovatiekring Dementie, Alzheimer Nederland en verschillende verzorgingstehuizen zal het gratis concert plaatsvinden op zaterdag 14 februari 2015 om 15:00 uur in Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen. Bezoekers kunnen een begeleid(st)er meenemen. Het concert wordt gepresenteerd door Sipke Jan Bousema. Er zal een aangepast programma ten gehore worden gebracht waarbij er gezocht wordt naar een interactie tussen het publiek in de zaal en het orkest. Wanneer u ‘Verlicht mijn herinnering’ wilt bijwonen, stuur dan een bericht naar info@nso.nl zodat u op de gastenlijst komt te staan! Voor vragen kunt u contact opnemen met Lara Dirven (06-46154113).

http://www.nso.nl/het-nso/bijzonder-concert.html