Belastinginvullers Swon van start!

Vanaf maart 2015 zijn de belastinginvullers van Swon weer begonnen met het invullen van de belastingformulieren. Voorgaande jaren moest de aangifte voor 1 april bij de Belastingdienst binnen zijn. Dit jaar hoeft de aangifte pas voor 1 mei binnen te zijn, omdat de deels ingevulde formulieren pas vanaf 1 maart te downloaden zijn.
Klanten die eerder door Swon zijn geholpen ontvangen in januari een brief van de Belastingdienst met daarin een machtigingscode. Deze code heeft de invuller nodig om de digitale Vooringevulde Aangifte (VIA) te kunnen downloaden.

Nieuwe klanten of klanten die de brief kwijt zijn dienen zelf een machtigingscode aan te vragen via DigiD helpdesk tel 088 – 123 65 55 (lokaal tarief). Na 5 werkdagen ontvangt u de code. Deze code is alleen te gebruiken voor de belastingaangifte!

Voor wie
Swon vult het belastingformulier in voor mensen vanaf 55 jaar met een inkomen tot € 35.000 voor alleenstaanden en tot € 50.000 voor gehuwden/samenwonenden. U mag een vermogen hebben van maximaal € 21.330 per persoon.
De kosten bedragen € 12,00 per aangifte per jaar (alleenstaand of samenwonend).