11 en 12 mrt Liever Thuis! beurs Arnhem

Comfort voor nu en gemak voor later; ontdek het op liever thuis!
Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en leven is voor iedereen een wens, uiteraard comfortabel en voorzien van alle gemakken. Op de liever thuis! beurs, die plaatsvindt  op 11 en 12 maart 2015 in de Eusebiuskerk in Arnhem, krijgt u als bezoeker  een compleet overzicht van alle mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. liever thuis! helpt op weg naar een comfortabel en plezierig thuis, voor nu én later!

Er komen steeds weer nieuwe producten en initiatieven op de markt die ouderen helpen het woongenot te vergroten of helpen om alledaagse zaken makkelijker, sneller of veiliger te kunnen verrichten. Het aanbod op liever thuis! is dan ook enorm divers, van zorgwoningen tot brandpreventie en van hulp in huis tot sta-op bedden. Op het Kennisplein van Provincie Gelderland ontdekt u onder meer de laatste woontechnologie en maakt u kennis met de stem gestuurde 'virtual assistant'.

Bekijk de lijst van exposanten.

Debat: Oud worden in Gelderland
Er is de laatste tijd enorm veel veranderd in de wet- en regelgeving over ouderenzorg en het zelfstandig blijven wonen. De Gelderse ouderen zijn dan ook  benieuwd naar de visie van de politieke partijen over 'Oud worden in Gelderland'.  Daarover wordt tijdens de liever thuis! beurs in Arnhem een politiek debat georganiseerd. U bent van harte welkom op woensdag 11 maart in de Eusebiuskerk te Arnhem. Het politieke debat begint om 16.00 uur.

Workshops en lezingen
Uiteraard is er nog veel meer te zien en beleven tijdens liever thuis! Er is een uitgebreid programma vanworkshops en lezingen die u gratis kunt bijwonen. Zo is er bijvoorbeeld de presentatie over ondersteunde technologie bij mensen thuis door Fred te Riet van Stichting Trivici. Josephine Dries van Generatie Thuis gaat in op de ontwikkelingen bij Domotica. Maar ook de lezing van Dr. ir. Masi mohammedi van Hogeschool Arnhem Nijmegen over Het nieuwe zelfstandig Wonen is zeker de moeite waard! Mis ook niet de lezing over hoe om te gaan met dementie thuis, Andrea Kuijpers van Spectrum geeft u hierin nieuwe inzichten.

Bekijk het volledige programma.