26 maart: wethouder Frings start campagne Bewust Wonen

Hoe ziet uw woontoekomst er uit?
Op donderdag 26 maart om 13.00 uur geeft wethouder Bert Frings in wijkcentrum ’t Hert  het startschot aan de campagne Bewust Wonen in Nijmegen. Senioren en mantelzorgers in Nijmegen zijn hierbij van harte welkom.

Bewust Wonen in Nijmegen: is mijn huis geschikt voor later?
Ook als je ouder wordt, wil je graag veilig en comfortabel blijven wonen. Daarnaast moeten we als we ouder worden allemaal zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Het is niet meer vanzelfsprekend dat er vanalles voor ons geregeld wordt: verhuizen of aanpassingen in huis worden meer onze eigen verantwoordelijkheid.

Projectleider Rob Hermens van Swon het seniorennetwerk: ‘Met de campagne willen we senioren na laten denken over hun eigen woonsituatie: is mijn huis geschikt voor later? Wat kan ik zelf doen om veilig en comfortabel langer thuis te wonen? En hoe pas ik mijn huis hier tijdig op aan? Losse kleedjes, snoeren en drempels zijn voor de hand liggende struikeloorzaken Maar denk bijvoorbeeld ook na hoe je je keuken ‘seniorproof’  indeelt. Kijk wat het beste bij je past.’

Welkom op 26 maart
Op donderdag 26 maart gaat de campagne Bewust Wonen in Nijmegen van start in wijkcentrum 't Hert. Om 13.00 uur geeft wethouder Bert Frings het startschot en lanceert hij de website www.bewustwonennijmegen.nl.
Er is informatiemateriaal, u kunt de Huistest doen en woonadvies krijgen van een vrijwillige woonadviseur van Swon het seniorennetwerk.
Bewust Wonen in Nijmegen is een samenwerking tussen Swon het seniorennetwerk, gemeente Nijmegen en de Nijmeegse woningbouwcorporaties en ouderenorganisaties.

Wat kunt u zelf doen?
Kijk eens rond op www.bewustwonennijmegen.nl, doe de Gelderse Huistest
of maak een afspraak met een woonadviseur via Swon het seniorennetwerk,
tel. (024) 365 01 90 of info@bewustwonennijmegen.nl