Steengoed. Gebakken in Gelderland!

In het kader van “ 2015 het jaar van het Europees Industrieel Erfgoed ” en het festival “Gemaakt in Gelderland” zijn er vanaf 1 april t/m 30 september 2015 tentoonstellingen en activiteiten in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Museum de Bastei te Nijmegen, in museum De Panoven te Zevenaar en in het binnen- en buitengebied langs de Waal van de Ooijpolder en het land van Maas en Waal, dit alles onder de noemer Steengoed. Gebakken in Gelderland!

Op de volgende manier kan “Steengoed, Gebakken in Gelderland !” worden beleefd:

  • Tentoonstellingen, expertmeetings en workshops op meerdere geschikte openbare locaties en bij bijzondere relicten van de baksteenindustrie in het rivierengebied.
  • Open dagen bij de Vogelensangh BV te Deest en De Zandberg BV te Gendt, twee fabrieken die nog operationeel zijn.
  • Open dagen, workshops en overnachtingsmogelijkheden op Buitengoed De Panoven in Zevenaar in combinatie met een bezoek aan een oprationele steenfabriek.
  • Filmvertoningen en lezingen en een boekje bij de tentoonstellingen ; wandel- en fietsroutes langs baksteenrelicten en kunstobjecten van Nijmegen naar Zevenaar en Druten/Deest en vice versa.
  • Arrangementen in het rivierengebied o.a.met de Pannenkoekenboot en met de milieuvriendelijke zonnetrein.

Meer informatie
bij Bert Bloo, bertbloo@stieneo.nl, Tel: 0651122155

N.B.
De Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) en het Huis van de Nijmeegse geschiedenis werken samen met Museum de Bastei, Centrum voor Natuur en Cultuurhistorie te Nijmegen, de Stichting Van Steen en Natuur te Ooij en  het Nederlands baksteen- en dakpanmuseum De Panoven te Zevenaar aan de manifestatie Steengoed. Gebakken in Gelderland!