De Woonzorgbrigade gaat door in 2015!

Sinds enkele jaren is de woonzorgbrigade actief in Nijmegen. De woonzorgbrigade is belegd in de lokale infrastructuur in wijken en dorpen.

De Zorgbrigade is er voor zelfstandig wonende ouderen en mensen met een beperking die behoefte hebben aan laagdrempelige ondersteuning in hun dagelijks leven. Hierdoor kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. De Zorgbrigade is een initiatief van ZZG Zorggroep en Portaal en wordt ondersteund door diverse maatschappelijke partners en de gemeente Nijmegen.

De hulp in huis wordt uitgevoerd door mensen in een uitkeringssituatie die een opleiding volgen en de werkzaamheden utvoeren in de vorm van een stage. Door deze manier van werken snijdt het mes aan twee kanten: ouderen krijgen de gewenste ondersteuning om thuis te kunnen blijven wonen en mensen zonder werk krijgen de kans werkervaring op te doen en hun kansen op werk te vergroten.

De Woonzorgbrigade werkt momenteel in de wijken Hatert en Waterkwartier en daar maken ruim 25 huishoudens inmiddels gebruik van onze hulp. In 2015 zullen we naar verwachting ook in omliggende wijken aan de slag gaan.

Meer informatie of aanmelden:
Miriam Blum,
Tel. 06-53430483 (ma-di-wo-do)
www.zorgbrigades.nl