Diverse activiteiten van de Stevenskring

Na de viering van het 20 jarig jubileum van de Stevenskring gaan de diverse activiteiten van deze groep vrijwilligers weer volop van start!
In de loop van deze 20 jaar is de enthousiaste groep mensen die er samen voor zorgen dat de monumentale Stevenskerk ook voor bezichtiging door het publiek kon worden opengesteld ver uitgegroeid: er zijn nu 95 vrijwilligers zodat het mogelijk is dat de Stevenskerk dagelijks toegankelijk is.
Deze vrijwilligers  vervullen de taak van gastheer/gastvrouw die bezoekers met open armen ontvangen. Ze wijzen op de bijzonderheden die te bezichtigen zijn en geven graag uitleg over de achtergrond. Ze doen hun best bezoekers zich thuis te laten voelen. En met succes want het bezoekers aantal is gestaag gestegen: ongeveer 80.000 mensen (concerten en evenementen niet meegerekend) bezoeken thans jaarlijks de kerk. En daarmee is de Stevenskerk een vrijwel onmisbaar onderdeel geworden van het toeristische aanbod van de stad.
En dan gaan de gratis toegankelijke Zondagmiddagrondleidingen weer beginnen. Deze duren ongeveer een uur en behandelen wekelijks een wisselend thema. Een overzicht voor deze rondleidingen vindt u bijgevoegd.
Alle reden dus om de komende maanden aan het werk van de Stevenskring extra aandacht te besteden. Dit kan ook gebeuren in de wijkbladen, want in iedere wijk zijn wel enkele Stevenskringers te vinden en natuurlijk is het mogelijk met hen een interview te houden!
Voor meer informatie zie de website van de kerk: www.stevenskerk.nl