Bewust Wonen-tour gestart in Lindenholt


Op de Dag van Lindenholt (zondag 21 juni) was Swon present om senioren en andere wijkbewoners te informeren over Bewust Wonen: wat kunt u zelf doen om langer zelfstandig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen?

Tijdens de Dag van Lindenholt trok de Bewust Wonen-kraam veel belangstellenden. Swon-medewerker Rob Hermens: ‘Senioren weten heel goed dat het overheidsbeleid gericht is op langer thuis wonen. Dat betekent tijdig nadenken over hoe je woontoekomst eruit ziet. Veel mensen nemen zelf al maatregelen en passen hun woning aan. Bijvoorbeeld met goede steunen in de badkamer en dus geen beugels met zuignappen. In de kraam hebben we veel demonstratiemateriaal. Dat zet mensen verder aan het denken.’
 
Handige tips
Om te laten zien wat u allemaal zelf kunt doen om uw woning geschikt te maken voor de toekomst, gaat Swon de komende tijd de wijken in met de Swon-mobiel. Aan de hand van concrete voorbeelden en tips is te zien hoe u uw huis toekomstbestendig kunt maken. Rob Hermens: ‘Een handigheidje dat veiligheid en comfort geeft, is bijvoorbeeld een LED-lamp met bewegingsmelder. Die gaat aan als er beweging is. Of denk aan verlichting bij de trap of een lamp onder het bed die aan gaat als je 's nachts op moet staan. Het hoeft niet veel te kosten. Het verwijderen van losliggende kleedjes waarover je kunt struikelen kost bijvoorbeeld helemaal niets.’

Bewust Wonen in Nijmegen is een project van gemeente Nijmegen en Swon het seniorennetwerk in samenwerking met de Nijmeegse woningcorporaties en ouderenorganisaties.

Voorlopige data Bewust Wonen Tour
De Swon-mobiel met demonstratiemateriaal over Bewust Wonen staat de komende weken (onder voorbehoud van goed weer) in:

  • maandag 6 juli, ochtend: Centrummarkt (Grote markt bij de Lusemert)
  • dinsdag 14 juli, ochtend: weekmarkt in Leuvensbroek
  • woensdag 12 augustus, ochtend: weekmarkt Hatert
  • donderdag 20 augustus, ochtend: weekmarkt Heseveld
  • vrijdag 28 augustus, ochtend: weekmarkt Meijhorst

Meer informatie
Voor meer informatie, tips en adressen, kunt u kijken op www.bewustwonennijmegen.nl Of bellen naar Swon, tel. 024-3650190. Voor een uitgebreider advies kunt u via Swon een afspraak maken met een woonadviseur.
(Foto: Goedele Monnens)