65-plusser betaalt op internet te veel voor voordeelbusabonnemen

65-plussers in de Stadsregio Arnhem Nijmegen die op internet bij vervoerder Breng een nieuw Dal Vrij 65+-abonnement voor de bus afsluiten, betalen hiervoor 25 euro te veel.

Met een paar simpele muiskliks thuis dit voordeelabonnement bestellen, kost 125 euro. t Gaan deze ouderen naar het Brengloket in de stationshal van Nijmegen CS of naar het loket van Breng bij Arnhem CS voor hetzelfde abonnement, dan kost dit ‘maar’ 100 euro.

Dat nietsvermoedende senioren nu ineens op kosten gejaagd worden, heeft te maken met technisch malheur bij de webshop van vervoerder Connexxion, het moederbedrijf waartoe Breng behoort.

Foto: Mariska Hofman

Met zo’n voordeelabonnement kunnen 65-plussers woonachtig in de stadsregio buiten de ochtendspits, in de daluren, en in het weekeinde goedkoop met het openbaar vervoer reizen.


Nick Heister, concessiemanager van Breng: „We kunnen op de site van de webshop helaas nog geen postcodecheck doen, zodat 65-plussers uit de stadsregio die dit abonnement digitaal aanvragen ook gewoon ons actietarief van 100 euro betalen.”

Deze technische aanpassing is nodig omdat in de webshop voor andere Connexxion-gebieden het tarief van 125 euro gerekend wordt. Heister: „We werken hard aan een oplossing. Maar ik kan niet zeggen wanneer die er is.”

In de Stadsregio Arnhem Nijmegen, het werkgebied van Breng, hebben nu bijna drieduizend 65-plussers zo’n Dal Vrij-abonnement. Volgens Heister hebben tot nu toe amper reizigers geklaagd bij Breng dat ze online te veel moeten betalen. Op de Breng-website en op de site van de webshop van Connnexxion worden reizigers uit de regio Arnhem- Nijmegen erop geattendeerd dat het dalurenabonnement bij het Brengloket zelf goedkoper is.

Vorig jaar werden Nijmeegse 65-plussers ook door haperende techniek bij Breng gedupeerd. Ten onrechte werd geld van hun OV-chipkaart afgeschreven, variërend van enkele centen tot een paar euro per keer.

Bron: Gelderlander 3 juli 2015