‘Op de dagopvang vind ik dat sociale van vroeger weer terug’

“Ik heb vroeger altijd in de winkel gestaan. Iedereen kende me en ik kende iedereen. Maar ja, je wordt ouder en je wereld wordt kleiner. Ik zat al tweeënhalf jaar met een verbrijzelde arm tegen de muren aan te kijken, maar die zeiden niks terug. Tot de ouderenadviseur me wees op de dagopvang. ‘Ga gewoon eens kijken’, raadde ze me aan. Hier op de dagopvang vind ik datzelfde sociale van vroeger weer terug.”


Mevrouw van Doorn begon met één dag, bij dagopvang De Ceder van Swon het seniorennetwerk. Inmiddels wordt ze drie dagen per week gebracht door een vrijwillige chauffeur.“Ik ben gelukkig hier. Het is gezellig en we doen leuke dingen: creatief, een spelletje, bewegen, luisteren naar muziek of koken met een groepje. Je gaat tussendoor met een vrijwilliger naar de winkel of maakt gewoon een praatje met andere deelnemers. Heel ongedwongen.”

Begeleiding in de buurt
Mevrouw van Doorn vindt het prettig dat er professionele begeleiders in de buurt zijn, waar je altijd terecht kunt als er wat is. Begeleidster Ans Nissen van Swon:“We zien en horen iedereen, elke deelnemer heeft andere wensen en behoeften. Tot vorig jaar was een indicatie nodig voor dagopvang. Dat is veranderd. Nu wordt dagbesteding voor ouderen betaald vanuit de Wmo plus eigen bijdragen van deelnemers.”
Mevrouw van Doorn vindt het haar bijdrage meer dan waard, zelfs met alleen AOW.“ Ik zit hier gewoon minder te tobben, zelfs als ik pijn heb.”

Meer informatie
Tel. (024) 365 01 90