Nijmeegse Mantelzorgdag 2015

Laat je zien!

Op vrijdag 13 november organiseert het Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning in samenwerking met stichting N.E.C. Doelbewust en ROC Nijmegen de Nijmeegse Mantelzorgdag 2015. Het motto van dit jaar: ‘Laat je zien!’. Alle Nijmeegse mantelzorgers - jong en oud - zijn van harte welkom in het Goffertstadion.

 

 

 

 

 

 

Iedereen in Nijmegen die zorgt voor iemand in zijn of haar omgeving kan tijdens de Nijmeegse Mantelzorgdag even ontspannen, nuttige informatie krijgen en andere mantelzorgers ontmoeten. De dag biedt een gevarieerd middag- en avondprogramma met informatie, ontspanning, dans en muziek en een oosters buffet. Bennie Solo is de dagvoorzitter.

 

 

Mantelzorger mag gezien worden
Als je intensief voor iemand zorgt, ben je mantelzorger. Maar daarnaast ben je nog veel meer: echtgenoot, vader, moeder, zoon of dochter, broer of zus, scholier, vriend of vriendin. Je hebt een drukke baan, gezinsleven, hobby’s en talenten. Allemaal kwaliteiten die gezien mogen worden, maar die door de dagelijkse zorg structureel te weinig aandacht krijgen.

Van de andere kant mag je ook juist als mantelzorger gewaardeerd en gezien worden. Door degene voor wie je zorgt, door medici, collega’s en werkgever en door instanties. Want het zorgen bepaalt een groot deel van je leven.

Tijdens de Mantelzorgdag op 13 november worden mantelzorgers daarom uitgenodigd zich te laten zien. Het middag- en avondprogramma biedt daartoe ontspanning, inspirerende inzichten en een spetterend feest.

Het programma wordt mede gerealiseerd dankzij stichting N.E.C. Doelbewust en ROC Nijmegen. N.E.C. Doelbewust is gastheer in het Goffertstadion. Studenten van ROC Nijmegen helpen bij het vinden van parkeerplaatsen, zijn gastheren en gastvrouwen, helpen in de bediening en verzorgen het buffet en de feestavond.

Respijtzorg (vervangende zorg)
Dit jaar is er speciale aandacht voor respijtzorg, om het makkelijker te maken voor deze dag de zorg even los te laten. In samenwerking met Home Instead is tegen een gereduceerd tarief respijtzorg mogelijk. Bel voor meer informatie met het Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning, tel. 024-365 01 50.

Aanmelding en meer informatie
Nijmeegse mantelzorgers kunnen gratis deelnemen aan de Dag van de Mantelzorg.

Van 26 oktober t/m 30 oktober kunt u zich telefonisch aanmelden tussen 9.00 en 17.00 via  tel. (024) 365 01 50. U kunt zich ook aanmelden via e-mail: info@mantelzorg-nijmegen.nl

Fotograaf: Goedele Monnens