Swon zoekt vrijwilligers voor vervoer senioren

Voor sommige ouderen is het lastig om zelf de deur uit te komen. Daarom is Swon het seniorennetwerk op zoek naar chauffeurs die hun hand niet omdraaien voor een ritje naar de kapper of het buurthuis. En die het bij een ritje naar de huisarts of het ziekenhuis geen probleem vinden om even mee te lopen tot aan de spreekkamer.

Swon heeft verschillende vrijwilligersdiensten die het ouderen makkelijker maken om zelfstandig te wonen. Een daarvan is de vervoerservice voor ouderen die zelf geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het gaat om ritjes binnen Nijmegen, heen en terug. De vervoersvraag wordt altijd minimaal vier dagen van tevoren ingediend. Om aan de aanvragen te kunnen voldoen, zijn op dit moment dringend nieuwe chauffeurs nodig.

Wat vragen we?
Als vrijwillige chauffeur bent u in het bezit van een geldig rijbewijs, eigen auto en u woont in Nijmegen. U bent minimaal een paar uurtjes in de week beschikbaar. U bent geduldig en behulpzaam, ook wanneer iemand niet zo snel meer loopt. Bent u geïnteresseerd? Dan komt Swon graag in contact met u!

Wat staat er tegenover?
U doet zinvol werk, dat zeer gewaardeerd wordt. Swon biedt uitstekende begeleiding, zodat u uw werk goed kunt doen. U ontvangt een ruime onkostenvergoeding (€ 0,39 p/km)  en u bent tijdens de uitvoering van uw vrijwilligerswerk verzekerd (WA en ongevallen).

Meer informatie
Neem contact op met Swon het seniorennetwerk, tel. (024) 365 01 90, e-mail info@swon.nl.