Stip in Noord nog dit jaar open

Stadsdeel Nijmegen- Noord heeft binnenkort ook een eigen Stedelijk informatiepunt, Stip. Dit jaar nog, in december is de bedoeling, opent in gezondheidscentrum Thermion aan de Prins Mauritssingel in Lent zo'n informatie- en adviespunt voor inwoners van de Waalsprong. "Hier kunnen inwoners terecht voor leun- en steuncontacten", zegt Paul Reuling, opbouwwerker in de Waalsprong. "Dat kan met vragen over hoe laat de bus naar de stad vertrekt, maar ook voor hulp bij het invullen van formulieren."

In Hatert en Dukenburg werden begin 2014 de eerste Nijmeegse Stips geopend, gerund door professionals en vrijwilligers. Doel: dienstverlening zo veel mogelijk in de eigen wijk.

Het heeft even geduurd, aldus Reuling, eer in Noord een geschikte locatie gevonden werd. "We hebben in Nijmegen-Noord wel 24 locaties bekeken." Mogelijk wordt in De Klif in de Nijmeegse wijk Oosterhout toch nog 'een mobiele Stip' ingericht. Reuling: "We weten uit ervaring dat Lent niet heel makkelijk naar Oosterhout gaat en Oosterhout niet naar Lent. Daarvoor zijn het te veel gescheiden werelden."

Voornemen is wel om ook het sociaal wijkteam in Noord in de Stip in Lent onder te brengen.

Meer info over Stip in Noord: noord@stipnijmegen.nl of bel 088-0011300.


Bron: De Gelderlander