Swon 50 jaar sterk voor en met senioren

Geslaagde aftrap jubileumjaar Swon

In 2016 staat Swon 50 jaar sterk met en voor senioren. Op dinsdag 12 januari trapte burgemeester Hubert Bruls samen met directeur Anja van Baardewijk het jubileumjaar van Swon af in de voormalige Honigfabriek.

Geschiedenis welzijn ouderen
Vrijwilligers, mensen uit het netwerk van Swon en medewerkers én oud-medewerkers beleefden in de industriële setting van de oude Honigfabriek een middag in het teken van Route 66: de weg die Swon sinds 1966 heeft afgelegd. Vijftig jaar welzijn voor en met senioren en mantelzorgers kwamen in woord en beeld voorbij. De kick-off is de opmaat naar allerlei extra ontmoetingsactiviteiten voor senioren in  het jubileumjaar van Swon.

Studenten van de minor Event Management van de HAN (Demos Events) organiseerden de middag samen met Swon. Zij betrokken sponsors en bedachten een gevarieerd programma, waarin de ontwikkeling van het welzijnswerk voor ouderen in Nijmegen in vogelvlucht voorbij kwam met oude foto’s, een tijdlijn, een geschiedenisquiz en een reis door de tijd met directeur Anja van Baardewijk. Zij nam de aanwezigen mee langs gebeurtenissen, sfeer van toen, belangrijke ontwikkelingen en personen.
Tijdens de aansluitende borrel was er muziek door de band Sweet Valley.

Bedanken
Met de middag wilde Swon alle betrokkenen bedanken die zich (een deel van) de afgelopen 50 jaar sterk hebben gemaakt  voor en met senioren en  mantelzorgers. De studenten van de HAN –  Demos Events - zorgden voor een geslaagde middag die anders was dan alle eerdere Swon-vieringen.

Meer jubileumactiviteiten in de wijken!
Na de feestelijke aftrap kan heel Nijmegen meedoen met het feestje van Swon. Swon organiseert extra ontmoetingsactiviteiten in de Nijmeegse wijken voor senioren, mantelzorgers en andere wijkbewoners, jong en oud.
Op www.swon.nl/jubileum vindt u in de loop van het jaar actuele informatie over activiteiten.

Restaurantjes voor één dag
Zo wordt op verschillende locaties in Nijmegen op een dag in ons jubileumjaar een ruimte omgetoverd tot een wijk- of huiskamerrestaurant. We noemen dit een ‘pop-up restaurantje’: een ‘restaurantje voor één dag’. U bent van harte welkom om aan te schuiven en samen met andere wijkgenoten te genieten van een heerlijke maaltijd.
Via de kranten, flyers en www.swon.nl maken we in de loop van 2016 nog meer pop-up restaurantjes bekend. Of volg ons op facebook.com/JubileumjaarSwon

De aftrap van het jubileumjaar van Swon qwerd mede mogelijk gemaakt door:
Albert Heijn, Tonnaer-meer dan drukkers, Staad, Smaken en zo, Sportfondsenbad West, Pannenkoekenboot Nijmegen
, Fotodoosch