Eenzaamheid, wat doe jij eraan?


Straatactie tegen eenzaamheid in Nijmegen-Oost op woensdag 27 januari, donderdag 28 januari en maandag 1 februari.
Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. En dat is hard nodig deze dagen. Want rond de kerst zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid enorm. Maar daarna wordt het stil. Aandacht voor eenzaamheid wordt dan veel minder, maar de noodzaak eenzaamheid aan te pakken blijft. Bij een ander of bij jezelf.

Daarom gaat de werkgroep Ontmoeten in Oost, samen met studenten van de HAN, op woensdag 27 januari, donderdag 28 januari en maandag 1 februari in Nijmegen-Oost de straat op om de aandacht voor eenzaamheid vast te houden. Wijkbewoners én winkeliers worden gevraagd waar zij eenzaamheid tegenkomen en wat zij zelf kunnen doen om eenzaamheid tegen te gaan. Ideeën voor de wijk worden verzameld op een Eenzaamheid To-do-lijst. De straatactie maakt onderdeel uit van bij de landelijke actie ‘Eenzaamheid, wat doe jij eraan?’ van Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid.

Ontmoeten in Oost
De werkgroep Ontmoeten in Oost is ontstaan vanuit het programma Gezond Ouder Worden. De werkgroep wil zinvolle ontmoetingen tussen wijkbewoners bevorderen door wijkbewoners te ondersteunen bij het realiseren van hun ontmoetingswensen. De werkgroep is een onderdeel van Stip Oost.