In het Swonnetje: Henk Mali

Henk Mali was op 11 december 2015, 14 jaar actief als belasting vrijwilliger bij Swon!
Als voorzitter van de Zonnebloem, locatie Lindenholt, nam Henk destijds deel aan het 3 maandelijks stadsdeeloverleg, waar hij kennis maakte met Swon. Hij hielp zelf al een paar mensen met de belasting aangifte en opperde het idee om dit als dienst aan te bieden bij Swon. En zo is het begonnen....Henk als vrijwilliger bij Swon en Swon met een nieuwe vrijwilligersdienst; Belasting hulp. In het begin waren dat nog maar een paar aanvragen per jaar, inmiddels zijn dat er zo'n 400!
Waarvan Henk er zo'n 30 tot 50 per jaar voor zijn rekening nam.

Nu is het welletjes geweest, per 1 januari is Henk gestopt met het vrijwilligers werk, 76 jaar, een mooie leeftijd om plaats te maken voor de jongere generatie vind hij.
Henk is begonnen in de scheepvaart, klom daar op van matroos tot kapitein-schipper. Dat was een mooie tijd.
Trots verteld hij dat hij alle vaarbewijzen voor de binnenvaart heeft. Onlangs in Amsterdam mocht hij tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten het stuurwiel overnemen....dat was een bijzondere ervaring! Eenmaal getrouwd is Henk gestopt met varen en bij de openbare Nutsbedrijven gaan werken (tegenwoordig Nuon). Henk heeft daar ook veel ervaring opgedaan in de loonadministratie.
Tot zijn 55e heeft hij daar gewerkt, daarna is hij druk geweest als vrijwilliger voor Swon en de Zonnebloem. In zijn overige vrije tijd heeft Henk veel tijd gestopt in genealogie, het uitzoeken van zijn stamboom. Hij laat me de ingebonden documenten zien, die terug gaan tot 1660. Henk kwam er achter dat hij als stamhouder, officieel Burger van Nijmegen is. Waarmee hij het recht heeft op een plaatsje in het Oud Burger Gasthuis. Maar het liefste blijft Henk gewoon lekker wonen waar hij nu woont, samen met zijn vrouw. Komende zomer zijn Henk en zijn vrouw 50 jaar getrouwd! Ze gaan samen nog regelmatig met de personeelsvereniging van Nuon op stap, zo staat er dit jaar o.a. een 5 daagse reis naar Praag op het programma. Op hun elektrische fietsen hebben ze in december samen de kerstkaarten rondgebracht, zo blijf je lekker in beweging!
Henk ….Dank je wel voor je inzet en betrokkenheid bij Swon, fijn dat je in dit Swonnetje staat!

Namens Swon,
Susan Dijkstra