Feest-eten met Swon: schuif aan bij een pop-up restaurantje!

Swon viert in 2016 dat ze 50 jaar sterk staat met senioren. Heel Nijmegen – senioren, mantelzorgers en andere wijkbewoners, jong en oud – mag van Swon delen in dit feestje. Het hele jaar organiseert Swon extra ontmoetingsactiviteiten in de Nijmeegse wijken. Zo is er op 23 maart een pop-up restaurantje in Lindenholt en op 28 maart een picknick tijdens de feestelijke opening van de nevengeul bij Lent.

Tijdens deze activiteiten kunt u gezellig samen met anderen eten, maar u kunt ook meer te weten komen over de geschiedenis en het aanbod van Swon voor senioren en mantelzorgers.

Al vijftig jaar maakt Swon het mogelijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en leven. In een beknopte tentoonstelling en een kalender (onder andere te zien bij de restaurantjes) laat Swon met historisch beeldmateriaal zien wat er in de loop van vijftig jaar allemaal veranderd is én wat actueel bleef.

50 jaar welzijn met ouderen
In de loop der jaren zijn de vragen van senioren ontzettend veranderd. De ondersteuning die ouderen zoeken, is opgeschoven van diensten als pedicure en wasserette naar diensten op het snijvlak van welzijn en zorg. Zoals dagbesteding, eten thuis of in een wijkrestaurant, ouderenadvies, een Klus Service, personenalarmering, advies op het gebied van bewust wonen, ontmoetingsactiviteiten en tal van vrijwilligersdiensten.

Mensen regelen tegenwoordig alles veel langer zelf en dit levert nieuwe vragen op van senioren, maar ook van mantelzorgers. Mede dankzij de ondersteuning die Swon geeft, kunnen senioren langer zelfstandig blijven wonen. En ondanks de gewijzigde hulpvraag, is het oorspronkelijke einddoel ‘Langer Zelfstandig’ nog steeds actueel. Deze zelfstandigheid vraagt van alles van de oudere: kracht, zelf regelen en doen, ontmoeten en netwerken. Waar nodig met ondersteuning. Swon heeft in die vijftig jaar bewezen er nog steeds toe te doen en sterk te blijven staan met en voor senioren.

Restaurantjes voor één dag
Op verschillende locaties in Nijmegen tovert Swon dit jaar een ruimte om tot een wijk- of huiskamerrestaurant. Ook wel een ‘pop-up restaurantje’ genoemd (‘restaurantje voor één dag’). U bent van harte welkom om aan te schuiven en samen met andere wijkgenoten te genieten van een heerlijke maaltijd. De eerste pop-up lunch is al op woensdag 23 maart, van 12.00-14.00 uur in Wijkatelier Lindenholt (Zellersacker 1003). Aanmelden kan via inschrijven.swon.nl, via (024) 365 01 90 of bij Stip Lindenholt. Kosten voor de lunch zijn € 2,50, voor een diner € 5,-. In de loop van het jaar komen in meer wijken Swon pop-up restaurantjes: in Nijmegen-Oost (juni), in Neerbosch-Oost (september) en in Dukenburg (november).

Picknick en voorleeslunch
Dit jaar viert Swon ook samen met andere feestvierende organisaties.

Op 28 maart (Tweede Paasdag) is Swon present op de opening van de Nevengeul bij Lent, met een picknicktafel waar u gezellig kunt aanschuiven.
De honderdjarige bibliotheek organiseert op woensdag 30 maart samen met Swon in een aantal bibliotheekvestigingen en in restaurant De Open Hof in Lent een voorleeslunch met het boek ‘Gouden Jaren’ van Annegreet van Bergen. Hieraan nemen in totaal (precies!) honderd senioren deel. Via Swon ontvangen zij hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Meer informatie
facebook.com/Swonhetseniorennetwerk of tel. 024 - 365 01 90.

Bekijk de flyer pop-up restaurant