In ’t Swonnetje: Inge van der Heijde

FIJN OM BIJ SWON TE HOREN

Op een mooie winterse middag schuif ik met een kopje sterrenmix aan bij Inge van de Heijde. Boven de bank hangt een prachtige prent van een Amsterdams straatbeeld, de plaats waar Inge 26 jaar heeft gewoond.

Inge is sinds ruim 3 jaar actief als welzijnsbezoeker en woonadviseur bij Swon. Voor haar pensioen heeft ze 25 jaar gewerkt bij KION waar ze met het gastouderproject is gestart. Hiervoor bracht ze huisbezoeken bij gastouders om een goede match te maken voor de oppaskinderen. Nu bezoekt ze wekelijks een 75 of 80 jarige om informatie te geven over alle zaken die van belang kunnen zijn bij het ouder worden. En als woonadviseur geeft ze advies zodat mensen zo lang mogelijk veilig in hun woning kunnen blijven wonen.

“Het is erg leuk werk, je hoort veel levensverhalen en mensen delen vaak heel intieme dingen met je, heel bijzonder. Je hebt ook tijd voor de mensen en dat is zo belangrijk”. Inge is ook erg te spreken over Swon: “Een goede organisatie, waar heel zorgvuldig met vrijwilligers wordt omgegaan. Je krijgt een attentie, ze laten je echt merken dat je gewaardeerd wordt. We hebben een leuke club vrijwilligers en krijgen goede informatie van onze coördinator”

Inge is naast haar vrijwilligers werk heel actief. Ze is een druk mens zegt ze zelf. Haar hobby’s zijn zingen (ze zit bij 3 koren), klaverjassen, risk, canasta, yoga, uit eten, schilderen en zwemmen. En dan is er nog haar kleindochter van 5 die regelmatig bij haar op bezoek komt.

Inge dank je wel voor het prettige gesprek en ik hoop dat je nog lang voor Swon actief blijft.

Anke Schraven, Coördinator vrijwilligersdiensten