Antwoord op alle vragen over dementie

Nu online: de nieuwe DementieVraagwijzer Nijmegen. Hier kan iedereen die met dementie te maken heeft een antwoord vinden op alle vragen. De DementieVraagwijzer zorgt voor informatie en keuzemogelijkheden. En voor mensen die minder handig zijn met de computer is er de Dementiekaart.

Zelf de weg vinden
Woont u in Nijmegen en heeft u een vraag over welzijn, zorg of wonen bij dementie? Bijvoorbeeld over een ‘niet pluis gevoel’, praktische hulp, dagbesteding of ondersteuning van de mantelzorger? Kijk dan op www.dementievraagwijzer.nl. Daar vindt u zelf de weg in de dienstverlening rond dementie. Door deze vraagwijzer te doorlopen, komt u uit bij de dienstverleners of adressen, die aansluiten op uw vraag.

Ook op papier
Speciaal voor mensen die niet graag achter de computer zitten, is er de papieren Dementiekaart Nijmegen gemaakt. Op deze kaart staat een samenvatting van de belangrijkste adressen voor mensen die te maken krijgen met dementie. Vraag uw hulpverlener ernaar.

Ontwikkeld door 100
De DementieVraagwijzer is een initiatief  van 100, uw welzijns- en zorgnetwerk. 100 Is een samenwerkingsverband van organisaties in de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen. Deze organisaties bieden welzijn en zorg voor ouderen en ondersteunen mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.