In 't Swonnetje Flip Worbts

Voor het Swonnetje van juni ga ik op weg naar de Swon Salon in de Schalmei.
Daar tref ik Flip Worbts, vrijwilliger bij Swon sinds december 2014. Elke maandag staat hij samen met collega-vrijwilligers klaar om de bezoekers van de Swon Salon een fijne middag te helpen bezorgen.
Het ruikt er al heerlijk naar soep, die elke week vers wordt gemaakt. De bezoekers van de Swon-salon komen enthousiast binnen, de één vol verhalen, de ander met een foto album van een 'vers-geboren' kleinkind. De mensen kennen elkaar ondertussen goed en nemen de gebeurtenissen van de afgelopen week met elkaar door. Tijdens de gezamenlijke lunch is het gezellig en er wordt veel gepraat en gelachen.

Na de lunch praat ik even rustig met Flip, hij vertelt dat hij vroeger medewerker was bij Breed en later bij de Dar. Na zijn pensioen is hij vrijwilligerswerk gaan doen.
Enthousiast legt hij uit hoe fijn hij het vindt om dit te doen. Hij noemt het dankbaar werk en heeft op deze manier veel sociale contacten. Elke week is weer anders, soms doen we een Bingo of spelletjes, soms gaan we een stukje wandelen. "En ik heb hier hele fijne collega’s!" Inmiddels is hij ook vrijwilliger bij de Driesprong (ook een Swon Salon) op vrijdag. Thuis gaat Flip regelmatig op pad voor zijn buurtbewoners, hij doet dan een boodschapje, gaat naar de apotheek of even samen met een buurtbewoner een stukje wandelen. Flip voelt zich enorm sociaal betrokken en hij houdt van gezelligheid! Zo blijft hij zelf ook goed actief en achter de geraniums vandaan!
Wat hem verder actief en fit houdt, is fietsen en wandelen. Ook dit jaar staat de Nijmeegse Vierdaagse weer op zijn programma. Als echte Nijmegenaar is hij daar trots op en ook dat hij familie is van Kitty Courbois, een nicht van zijn moeder!
Flip gaat regelmatig even koffie drinken in de stad, samen met zijn zus. Zelf doet Flip vaak mee met de Bingo van de Zonnebloem en de muziekmiddag van Swon. En dit jaar gaat hij op vakantie met de Betuwe Express naar Duitsland.

Het was een bijzondere middag waar ik niet alleen kennis maakte met een zeer gemotiveerde vrijwilliger van Swon, maar ook met de bezoekers van de Swon-salon, die allemaal uitkijken naar de maandagmiddag: "Soms duurt een week zo lang".

Flip dank je wel voor het leuke gesprek!

Namens Swon het senioren netwerk
Susan Dijkstra