Geen komkommertijd voor senioren met het Zomerprogramma 2016

(Tekenen en schilderen op muziek bij beeldend kunstenaar Frans Drummen.
Foto: Laura Thijssen)

Vanaf 11 juni is het Zomerprogramma voor senioren weer volop verkrijgbaar. In het Zomerprogramma bundelt Swon het seniorennetwerk de activiteiten die verschillende Nijmeegse organisaties in de maanden juli en augustus voor senioren organiseren. Deze zomer dus geen ‘komkommertijd’ voor Nijmeegse ouderen!

Het Zomerprogramma is verkrijgbaar in de wijkcentra, bibliotheek, seniorencomplexen, woonzorgcentra, huisartsenpraktijken en bij Swon. De brochure is ook aan te vragen via Swon het seniorennetwerk (tel. 024-365 01 90) of (nu al) te bekijken op de website.

Elk wat wils
In juli en augustus komen veel activiteiten stil te liggen en soms sluiten organisaties voor even hun deuren. Daarom stelt Swon – samen met andere organisaties – elke zomer een gevarieerd activiteitenprogramma samen. Ook dit jaar biedt het programma voor elk wat wils: van ontmoetingsactiviteiten in Lent tot concerten en dansavondjes, van zondagmiddagsalon voor oudere homomannen tot wandel- en fietstochten, rondleidingen en creatieve workshops. Het COiL (Centrum Ontmoeting in Levensvragen) biedt daarnaast diverse lezingen over zingeving.
Kortom: voor wie in deze vakantieperiode op zoek is naar gezelligheid, actieve uitjes of juist verdieping biedt het Zomerprogramma de gelegenheid om een keer iets heel anders dan anders te doen.

Deelnemende organisaties
Deelnemende organisaties zijn: Swon het seniorennetwerk, COC Nijmegen, COiL, De Open Hof in Lent, De Waalboog, Gilde Nijmegen, Hobbycentra Nijmegen, OBG en de Stevenskring.

Meer informatie
Neem het Zomerprogramma gratis mee in bibliotheek, wijkcentrum, gezondheidscentrum, zorgcentrum, stadswinkel of het Swon-informatiecentrum (Castella, De Ruyterstraat 246). Swon stuurt ze desgewenst ook toe. Bel daarvoor op werkdagen tussen 9.00 en 15.30 uur naar tel. 024-365 01 90 of mail naar info@swon.nl. U kunt het programma ook bekijken op www.swon.nl.

Zomerprogramma 2016

Inschrijven voor het Zomerprogramma.