In ’t Swonnetje: Michel Verburg

Mensen mogen er zijn in al hun beperkingen.
Al 8 jaar is Michel Verburg 2 dagdelen actief als vrijwilliger bij dagbesteding de  
Ceder. Hij doet vaak een spel met de mensen (sjoelen, jeu de boules, schaken), maar ook gaat hij het gesprek aan met de ouderen. Michel: “ ieder mens heeft zijn eigen geschiedenis en beperkingen. In een groep merk je dat dit soms fricties geeft. Mensen begrijpen elkaar daarin niet altijd en dat is soms moeilijk om mee om te gaan. Ik probeer mensen het gevoel te geven dat ze er mogen zijn in al hun beperkingen. Dat kan ik aan mensen geven”
Het werken bij Swon geeft Michel veel voldoening. De samenwerking met José en Ans (de beroepkrachten) gaat op een gelijkwaardige manier. Als kritiek punt noemt hij wel de slechte telefonische bereikbaarheid van de Ceder en dat er geen aandacht is voor jubilea.
Zelf heeft Michel door zijn osteoperose en gebroken wervels ook zijn beperkingen, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn kwaliteiten in te zetten bij Swon, maar ook bij Sensoor (telefonische hulpdienst 0900- 0767) waar hij al 6 jaar actief is. Daarnaast bezoekt hij musea en houdt van lezen.
In zijn werkzame leven is Michel leerkracht geweest op diverse basisscholen. Hij heeft daarnaast veel gereisd, iets wat zijn 2 dochters nu ook weer doen. Zelf kan hij dit niet meer, maar hij geniet van zijn herinneringen en de verhalen van zijn kinderen.
Anke Schraven, Coördinator Vrijwilligersdiensten