In 't Swonnetje: Ad Bouwman

Een Arnhemmer in Nijmegen

Een vrijdagochtend half november. Ik mag een kopje koffie gaan drinken bij meneer en mevrouw Bouwman in Neerbosch-Oost. Ad is al sinds 2009 als vrijwilliger verbonden aan Swon binnen de diensten thuisadministratie en belastinghulp.

Dat hij dit vrijwilligerswerk heeft uitgezocht om voor anderen iets te betekenen is geen verrassing. Ad is een sociaal betrokken persoon en zeer ervaren in administratieve zaken.

Ad vertelt, op mijn verzoek, uitgebreid over zijn leven. Als 17 jarige jongen is hij na de HBS direct aan het werk gegaan en is daarnaast blijven studeren in de avonduren. Op deze manier heeft hij zijn SPD diploma boekhouden weten te halen en heeft hij zich op weten te werken tot financieel verantwoordelijke in de bouwsector. Bij een internationaal project bureau heeft hij meegewerkt aan projectontwikkeling, onder andere bij de totstandkoming van winkelcentra in binnen- en buitenland.

Ad is niet de man om zichzelf op de borst te slaan. Aardig om te zien, is dat zijn ogen gaan twinkelen als hij vertelt over zijn bezigheden voor senioren. Maar ook het bestuurswerk dat hij voor de tafeltennisbond deed en zijn sportieve inspanningen op de tennisbaan en op de golfbaan houden hem alert, enthousiast en vitaal. Samen met zijn vrouw maakt Ad graag verre reizen en hebben ze inmiddels al heel veel van de wereld gezien.

Ad is zelf 76 jaar en begeleidt een kleine 20 senioren met hun administratie. Dat doet hij met veel plezier en hij benadrukt dat de sfeer binnen de vrijwilligersgroep erg goed is. Daarmee wil hij ook Anke als coördinator van Swon een pluim geven. Bedankt Ad voor het compliment, ik zal het doorgeven, en jij ook zeer bedankt voor je inzet en betrokkenheid bij het welzijnswerk in Nijmegen.

Peter van den Berg