‘Deel de Dag’ nieuwe naam voor dagbesteding Swon

Sinds 2 september heeft Swon dagbesteding voor ouderen een nieuwe naam: Deel de Dag. Deze term geeft beter aan waar het om gaat: een gezellige en zinvolle dag delen met elkaar. En dat is méér dan dagbesteding alleen. De naamsverandering valt samen met de opening van een nieuwe locatie in Lindenholt (in Wijkatelier Lindenholt).

Swon biedt al zo’n dertig jaar dagbesteding aan thuiswonende ouderen. Zij hebben er een gezellige en gestructureerde dag samen met leeftijdgenoten. De laatste jaren krijgt dagbesteding een opener en actiever karakter. Samen met de deelnemers, wijkbewoners, vrijwilligers, stagiairs en andere organisaties stellen de professionele begeleiders een afwisselend en levendig programma samen. 

‘Om onze deelnemers niet alleen een veilige en gezellige, maar ook een bruisende plek te bieden, zoeken we zoveel mogelijk samenwerking’, aldus teamleider Annette Lukkien. ‘Bijvoorbeeld met dansles door een dansschool, schilderles van een kunstenaar of theater samen met een basisschool. En als er in het wijkcentrum een koor repeteert, waarom zouden onze deelnemers daar dan niet bij kunnen aansluiten als ze toevallig graag zingen? Dat is dus meer ‘de dag delen’ dan ‘de dag besteden’.’

Wijklocaties 

Swon wil met Deel de Dag nog wijkgerichter gaan werken en dat betekent dat er in meer wijken een locatie komt. Laagdrempeligheid is ook hierbij het uitgangspunt. Het streven is om de groepen iets kleiner te maken, waardoor de huiskamersetting nog meer tot zijn recht komt. 

Met de nieuwe locatie in Lindenholt erbij heeft Swon nu vijf Deel-de-Daglocaties: in Dukenburg, Neerbosch-Oost, Brakkenstein, Bottendaal en Lindenholt. Daarnaast is er een ‘Deel de Dag Weekend’ voor ouderen die juist in het weekend behoefte hebben om met anderen iets leuks te doen. 

Een indicatie voor Deel de Dag is niet nodig en u kunt altijd even binnenlopen. Kijk voor meer informatie op www.swon.nl of bel (024) 365 01 90.