Website bundelt cursussen en activiteiten voor senioren

Wie als oudere Nijmegenaar een cursus of activiteit zoekt waarbij rekening wordt gehouden met zijn wensen en interesses, kan vanaf nu terecht op een speciale activiteitensite. Swon lanceert een website met een overzicht van het cursus- en activiteitenaanbod voor senioren in Nijmegen.

Naast cursussen en activiteiten die voorheen onder de vlag van Swon plaatsvonden, wordt hier ook aanbod van andere organisaties opgenomen. De site is nog in ontwikkeling: over enkele maanden vinden senioren hier een zo volledig mogelijk aanbod van activiteiten in Nijmegen. Men kan zoeken op thema – bijvoorbeeld kunst en cultuur of een talencursus. Maar ook kun je kijken wat er te doen is in je eigen wijk.

Paraplu
De activiteitensite is te vergelijken met een paraplu of startpagina: Swon verzamelt en geeft puur door wat er voor senioren te doen is. Coördinator Laura Thijssen: ‘Vanaf dit cursusseizoen opereren de cursussen en activiteiten voor senioren in Nijmegen niet langer onder de vlag van Swon. Dat is een keuze geweest vanuit onze kerntaak, waarbij de focus ligt op het bij elkaar brengen en stimuleren van initiatief. Het is belangrijker dat mensen weten wat er waar te doen is dan dat wij het letterlijk gaan regelen. Uiteindelijk wordt daarmee het aanbod ruimer en veelkleuriger. Vanuit die gedachte brengen we het cursus- en activiteitenaanbod voor senioren – ook dat van andere organisaties – samen op een website. Wie zelf een cursus of activiteit organiseert en deze op de website wil plaatsen, kan contact opnemen met Swon, tel. (024) 365 01 90 of l.thijssen@swon.nl. Hoe completer het overzicht, hoe meer er te kiezen valt voor ouderen.’  

Geen internet?
In de loop van dit jaar heeft elke wijk in Nijmegen een Stip. Wie geen beschikking over een computer of internet, kan zich richten tot de Stip in zijn eigen wijk. De Stip-medewerkers kijken graag mee. Ook kan men bellen met de Stip Informatie- en Advieslijn, tel. (088) 0011300.