Mantelzorger? Schrijf je eigen verhaal!

Elke mantelzorger heeft zijn eigen verhaal. Om die verhalen een gezicht te geven, is het thema van de Dag van de Mantelzorg 2014: Allemaal verhalen. In de aanloop naar de Nijmeegse Mantelzorgdagen (begin november) roept het Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning Nijmeegse mantelzorgers op om hun eigen verhaal op te schrijven en in te sturen.

De verhalen – lang, kort of in dichtvorm, dat bepaal je helemaal zelf – worden gepubliceerd in een boekje, dat op de dag van de Mantelzorg wordt gepresenteerd. Onder de inzendingen worden een aantal Mantelzorgpluimen (verwenbonnen voor mantelzorgers) verloot. Verhalen kunnen worden ingestuurd tot 30 september. De inzender bepaalt zelf of zijn of haar verhaal met naam of anoniem wordt gepubliceerd.

‘Allemaal verhalen’
Tijdens de Dag van de Mantelzorg (jaarlijks in november) worden mantelzorgers in het zonnetje gezet en krijgen zij erkenning voor alle waardevolle taken die zij verrichten. Door het thema ‘Allemaal verhalen’ is er aandacht voor individuele verhalen van mantelzorgers: elk verhaal is persoonlijk en uniek, mantelzorg heeft vele kanten.
De verhalen kunnen inspirerend zijn voor andere mantelzorgers; hoe beleeft een ander de dagelijkse zorg voor een naaste? Daarnaast geven de verhalen mantelzorgers een podium en kunnen ze moeilijke onderwerpen uit de taboesfeer halen.

Stuur je verhaal in
Meedoen? Mantelzorgers kunnen hun verhalen tot 30 september mailen naar het Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning: info@mantelzorg-nijmegen.nl
of via de post opsturen naar:
Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning
De Ruyterstraat 246
6512 GG Nijmegen

Meer informatie:
Coördinatiepunt Mantelzorgondersteuning: info@mantelzorg-nijmegen.nl, tel. (024) 365 01 50 of www.mantelzorg-nijmegen.nl